Yerli Malı Haftası En Güzel Yerli Lezzetlerle Kutlanır

Yerli Malı Haftası’nda Ege’nin yerel lezzetleri bir araya geliyor.

Yerli Malı Haftası En Güzel Yerli Lezzetlerle Kutlanır
15 Aralık 2021 - 17:15 - Güncelleme: 15 Aralık 2021 - 17:48
İzmir Mutfak Kültürü Derneği’nin destekleri ve Sefertası Lokantası’nın ev sahipliğinde Yerli Malı Haftası’nı kutlamak amacıyla açılacak olan Yerli Malı Pazarı’nda Salihli, Ödemiş ve Muğla’nın yerel lezzetleri Alsancak’ta sunulacak.

“Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı” sloganı ile hayata geçirilen yerli malı pazarı'nda Ege’nin eşsiz yöresel lezzetleri yer alacak. 17-18 Aralık tarihlerinde açılacak olan pazara yerli malına destek olmak isteyen herkes ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

Alsancak Sefertası Lokantası ev sahipliğinde, İzmir Mutfak Kültürü Derneği’nin desteklemiş olduğu “Yerli Malı Pazarı” çok özel katılımcıları ağırlayacak. 17-18 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte Gazeteci ve yemek yazarı Nurhayat Akın Talay 'Güzelbahçe Yemekleri’ isimli kitabını imzalayacak. Alsancak Sefertası Lokantası’nın önünde kurulacak olan pazarda tamamen el emeği göz nuru ürünler yer alacak. Gümüldür Üretici Kooperatifi, Kavacık Üretici Kadın Kooperatifi, Sevilay'ın Sirke Dünyası, DeMa İncir Ekşisi, Organik Fil, Old Fark Artizan Bakery, Salihli, Ödemiş ve Muğla-Milas'a ait olan el yapımı ve yerli malı lezzetleri bulabileceksiniz. Yerli Malı Haftası nedeniyle hayata geçirilen ‘Yerli Malı Pazarı’nda bolluk ve bereketin simgesi olan Aşure ikramı da olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum