Yemek Fotoğrafçısı nasıl olunur ?

Dünyanın bir çok ülkesindeki başarılı restoranların öncülüğünde başlayan farklı sunum teknikleri ile birlikte, işletmeler de sunumlarını daha güçlü görsellerle ifade edebilmek için neredeyse yarışa girdiler. Fotoğrafçıların çoğu her fotoğrafı çekmek için eğitim alır. İş, yemek fotoğrafçılığına geldiğinde işler biraz değişir.

Yemek Fotoğrafçısı nasıl olunur ?
09 Temmuz 2020 - 16:40 - Güncelleme: 12 Ekim 2020 - 10:29
Gastronomi alanında bilgi sahibi ve dünya mutfağına hakim olmakla birlikte elinizde bir çok prop malzeme ve şeflerin çalışabileceği bir mutfağınızın olması gerekir. Dünya genelinde binin üzerinde yemek fotoğrafçısı varken ülkemizde tam donanımlı olarak hizmet veren yaklaşık on kişidir. Bu zahmetli işi yapmak isteyen fotoğrafçıları,  biraz zor ama eğlenceli bir serüven beklemektedir.
 
Yemek Fotoğrafçısı Nasıl bir ekibe ihtiyaç duymaktadır. ?
 
Stüdyomuzda olmazsa olmazımız iyi bir yemek Stilistidir. Eşim Esra Oğuztimur Londra da eğitim alarak çalıştığımız tüm firmalara stilistlik konusunda destek vermektedir. Çekim öncesindeki storyboard aşamalarında ise iyi bir sanat yönetmenine ihtiyaç duyarız. Çekimin tüm planlaması ve ar-ge aşaması sanat yönetmenlerimiz tarafından yapılarak ajansa ve firmaya sunulur. Bir bakıma çekim yapılmadan çekimin bitmiş halini çizimler ya da örnek görsellerle firmalara göstermemiz gerekmektedir. Bunun haricinde yetenekli bir set asistanı ve post prodüksiyonda görsellere renk efektlerini verecek işinde uzman bir retouch ekibinizde olmalıdır.
 
Yemek Stilistliğini bir de Esra Hanımdan Dinleyelim
 
Bir yemek stilisti , fotoğraf, video ya da film için yiyecek hazırlamak olan bir mutfak uzmanıdır. Yiyecekleri fotojenik yapmak hiç de kolay değildir. İyi bir yemek stilisti yemekleri en iyi şekilde görünmeleri için bir dizi teknikle donanmış olmalıdır. Her şeyden önce çalıştığınız fotoğrafçının ve firmanın ne istediğini çok iyi bilmeniz gerekmekte. Yemeğimizin yanına kullanacağımız prop malzemelerin renk uyumlarından nasıl bir zemin üzerinde çekileceğine kadar karar verme aşaması oldukça zahmetlidir. Yemeğimizi süslerken kendi gözümüzden değil fotoğrafın çekileceği açıdan ve vizörden bakarak hazırlığın yapılması çok önemli, yemeklerin reaksiyonlarına göre pişirme süresinin belirlenmesi ve süsleme teknikleri tamamen tecrübeye dayanan bir iştir. İyi bir Yemek stilisti olabilmek için kesinlikle her yemeğin düzenlemesini bir kere yapmak gerekmektedir.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum