Sofralık Zeytini 13 yıldır Çalıkuşu adıyla markalaştırdı

Sonradan çiftçilerden değil Sibel Sezgin. Tarımla olan ilişkisi çocukluk yaşlarında başlamış. Ailesi Manisa Saruhanlı Appak Köyündeki arazilerinde tütün, üzüm ve zeytin yetiştiriyormuş. Babanın 1977 yılında devlet memuru olmasıyla Bursa ya taşınıyorlar. Ama köyleri ile bağlantıları kopmuyor.

Sofralık Zeytini 13 yıldır Çalıkuşu adıyla markalaştırdı
11 Temmuz 2020 - 00:02 - Güncelleme: 21 Ekim 2020 - 01:21
Ege Üniversitesi Biyoloji bölümünü bitiren Sibel Sezgin, iş hayatına ilaç firmasında çalışarak başlıyor. Ardından Ecza Deposunda devam ediyor çalışmaya. Evlilik hayatı ve 2 çocuk annesi olarak ara verdiği iş hayatına, 2002 yılında doğduğu köye zeytin kuyularını yaptırarak tekrar başlıyor.
Ege Bölgesinde zeytin üreticisi tek kadın
Zeytinin dalından toplanıp sofralarımıza gelinceye kadar ki sürecinin tamamında olma isteği  ile 2006 yılında, Çalıkuşu Tarım Ürünleri firmasını kuruyor.
Eşi Erdal Sezgin in de ilaç sektöründen gelmesi, satış-pazarlama konusundaki tecrübeleri sayesinde ağırlıklı olarak oteller ve restoranların tedarikçisi  konumuna geliyorlar. Bozyaka da yeni hizmete açtıkları satış  dükkanlarında perakende satışa da başlayan Çalıkuşu Zeytincilik, belli başlı şarküterilere de ürün veriyor. Ana ürünleri zeytin olan firma, aynı zamanda Ödemiş menşeli Harun Halıcı Süt Ürünleri nin de dağıtım ve satışını da yapıyor. Butik bir işletme olan Çalıkuşu Zeytincilik, kendi kuyularında geleneksel yöntemlerle yılda 50-60 ton arası ürün işliyor.
 
Hasatta Toplanan Zeytinler Beton Kuyularda Bekletiliyor
Özellikle günümüzde katkı maddeleri ile hızlı bir şekilde tüketilmeye hazır hale getirilen zeytinlerin tam tersine, Çalıkuşu Zeytin atalarının kullandığı yöntem seçmiş. 50 ye yakın beton kuyusu olan firma,
Akhisar Bölgesine ait zeytinlerini topladıktan sonra bu kuyulara dolduruyor. Tuzlama işleminin ardından, üzeri taşlarla örtülen zeytinler 6-8 ay süre zarfında fermantasyona bırakılıyor. Zeytinler böylelikle doğal bir şekilde yenecek kıvama geliyor.
 
Çalıkuşu Zeytinin Farkı Geleneksel Yöntemlerle Üretilmesi
Piyasada satılan zeytinlerden Çalıkuşu Zeytini ayıran en önemli farkı “zeytinlerimizi annelerimizin usulü, geleneksel yöntemlerle işliyoruz. Hijyen bizim için çok önemli. Katkı maddesi kullanmıyoruz. Kendimizin ve  çocuklarımızın yiyeceği zeytinleri hazırlıyoruz” diyen Sibel Sezgin üretimin her safhasında bulunduğumuz için son tüketiciye güvenilir ürün veriyoruz” şeklinde ekledi.
Sibel Sezgin ve eşi Erdal Sezgin in ilk müşterisi Kuştur. “Ürün kalitesini sağladığımız ve sürdürülebilir olduğumuz için 5 yıldızlı oteller bizi tercih ediyorlar” diyen Erdal Sezgin, otellerin satın alma birimlerinde zeytini “Çalıkuşu Zeytin” adıyla tedarik  edilmesini sağladık” vurgusunu yaptı.
Ambalaj konusunda da öncülük yapan firma, sofralık  vakkumlu  3 kiloluk ambalajı ilk defa kullanmaya başlayarak fark yaratmış.
 
Hedef tüketiciye doğal ve ekonomik zeytini ulaştırmak 
Sofralık zeytin konusunda toptan satışta 17 yıllık tecrübeye sahip olan Çalıkuşu Zeytincilik firmasının hedefi nihai tüketiciye ulaşmak. “Herkesin zeytinci olduğu bir dönemde, hiçbir ticari kaygı gütmeden, son tüketiciye sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı sofralık zeytinle buluşturmayı hedefliyoruz diye belirten Sibel Sezgin, herkesi zeytinlerimizi tatmaya bekliyoruz”dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum