Öğrencilerin Dostu Alavara

İzmir'e alavarayı kazandıran kişi olarak bilinen Mehmet Karakurt bir sürü yeni mekan teklifi gelse de yerinden vazgeçmeyerek yıllardır Kıbrıs Şehitleri Caddesi Can Yücel sokakta Alavara isimli mekanında keyifle iş yapmaya devam ediyor.

Öğrencilerin Dostu Alavara
10 Ağustos 2020 - 12:19
Mehmet Karakurt, yine aynı sokakta yıllar önce turşu yapıyordu. Sonrasında kuru fasulye ile devam etti. Turşuyu ise bizzat kendisi yapıp satıyordu… Kuru fasulyeyi ise rahmetli olan Ali isimli Levanten bir büyüğünden öğrenmiş. Turşu ve kuru fasulye işi yaptığı dönemde öğrencilere adeta bir ağabey bir baba olmuş. Öğrencilere imkanı dahilinde yardımcı olmuş. Kimisinden para almadığı gibi, harçlık bile vermiş.  
Kuru fasulye işi yaparken, bir tanıdığı Almanya/Münih de yapılan makarna işinden bahsetmiş. İçinde yenilikçilik bulunan Mehmet Bey makarna işine girmiş. Şimdi gelelim İzmir denilince akla boyoz gevrek denildikten sonra Alavara nereden geliyora.
Alavara ünlü yazar rahmetli Can Yücel’in bir kitabına adını verdiği isim. Mehmet bey ise Can Yücel’in hayatının son dönemlerinde hastanede ona refakat etmiş. Müşterileri çoğunlukla öğrenciler gençler olunca, bu mekanı açarken Alavara ismi aklına gelmiş. Mekanın da gençlerin duvarlara yazılar yazmalarına izin vermiş.
Gençler bizim geleceğimiz diyen Mehmet bey, her şey para değildir diyenlerden… Mehmet Bey ayrıca evsizlere kapısını sonuna kadar açanlardan. Bunun gizemi sevgili Mehmet Karakurt’un tarifini vermediği sos’ta gizli… Gençlerin dediği gibi, İzmir, boyoz, gevrek, Alavara…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum