Lezzet Tutkunlarının Adresi: Eyvallah Cafe

Menemen Seyrek’te hizmet veren ve lezzet tutkunlarının yakından bildiği Eyvallah Cafe’nin işletmecisi Arzu Gündoğdu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Lezzet Tutkunlarının Adresi: Eyvallah Cafe
28 Ocak 2021 - 00:50 - Güncelleme: 28 Ocak 2021 - 01:03
Yaklaşık bir yıl önce keşfettiğim mekanı fırsat buldukça ziyaret ediyorum. Dostlarıma da gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Arzu Hanımla yaptığımız sohbeti ilgi ile okuyacağınızı umuyorum.
  • Böyle bir kafe açmaya nasıl karar verdiniz?
  • Böyle bir kafe açmaya 10 dakikada karar verdim. Bu kararı aldıktan sonra Seyrek’e dükkan bakmaya geldim. Burayı KOSGEP desteği ile açtım. Daha önce KOSGEB eğitimlerine gitmiştim. Dükkan bakmaya geldiğimde cebimde 100 lira vardı, başka param yoktu. Yıllarca içimde bana ait bir yer olsun istedim. Mutfağı çok seviyorum. Yemek yapmayı çok seviyorum. Daha önce pastacılık eğitimi aldım. Pasta börek yapmayı çok seviyorum. Küçücük bir yerim olsun istemiştim. Ancak param yoktu arayış içerisindeyken bir arkadaşım benim için 20 bin TL kredi çekti. O para ile 7 masa, 22 sandalye, buzdolabı, ocak gibi zaruri ihtiyaçları alarak işe başladım. Tabakları, tencereleri evden getirdim. İşin başlangıcı böyleydi. Eyvallah Kafe aslında hikayesi olan bir yer. Başından bugüne kadar. Eyvallah kafe eşittir emek. Başından sonuna emek. Çünkü gerçekten bugünkü şu hali ilk açıldığı zaman yoktu. Çok emek harcadık.
  • Burada ne tür yemekleri servis ediyorsunuz?
  • Ev yemekleri yapıyoruz. Yemekleri küçük tencerelerde yapıyoruz. Amacımız sürekli taze yemekler çıkarmak. Çorba çeşitlerimiz var. Burada yiyeceğiniz her şeyi gözünüz kapalı yiyebilirsiniz. Ayrıca hamburger yapıyoruz. Hamburgerin ekmeğini, sosunu özel bir tarifle kendimiz yapıyoruz. Amacımız doyurucu ve kaliteli yemekler ikram etmek. Bu bölgede en çok çeşit bizde var. Tava yemeği, hamburgeri, köftesi, tavuk çeşitleri, ev yemekler, çorbalar, mantı gibi oldukça fazla çeşidimiz var.  Kahvaltıda verdiğimiz reçeller organik ve ev yapımıdır. Annem yapıyor hepsini. Ben burayı açarken bir cümle kullanmıştım. “Evde kendi çocuklarıma yemek yaparken kullanmadığım malzemeyi burada kullanmayacağım” dedim ve kullanmadım.
  • Makarnalarınız da ünlü bir hayli bunun sırrı ne?
  • Makarnalarımız çok güzel. Çok çeşitli makarnalar yapıyoruz. Ayrıca tava yemekleri de yapıyoruz. Serpme kahvaltı da veriyorduk pandemiden önce.
  • Pandemi dönemi nasıl etkiliyor sizi?
  • Pandemide ilk furyayı hasar alarak atlattık. Çünkü öğrencilere bağlı bir yeriz. Üniversite kapanınca bundan olumsuz etkilendik. Çok zorlansak ta dükkanı kapatmadık. Bu dönemde ayakta durmaya çalışıyoruz.
  • Eyvallah kafe ismini nasıl koydunuz?
  • Eyvallah, çok genel bir kelimedir. Her şeye Eyvallah. Gelene de gidene de Eyvallah. Eyvallah benim hayatımın kısa bir özeti. Tek kelime ama çok güzel bir özet. Çok anlamlı o yüzden Eyvallah. Herkesin yolu bir gün Eyvallah Kafe ye uğrayacak mutlaka. Bugüne kadar müşterilerimizden çok iyi yorumlar aldık. Buda bizi çok mutlu ediyor.   

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum