Kemeraltı Lezzetlerine Güven Ödülü "Selluka Belgesi"

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kamu kurum ve kuruluşu, üniversite ve sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği proje ile; Kemeraltı ve çevresinde bulunan lokanta- restoran, ayaküstü lezzet noktaları ve gıda ürünü satan işletmelere “Selluka Belgesi ve Plaketi” verildi.

Kemeraltı Lezzetlerine Güven Ödülü "Selluka Belgesi"
04 Ağustos 2021 - 17:58 - Güncelleme: 05 Ağustos 2021 - 15:22

“Selluka Belgesi ve Plaketi” projesinin, yöresel lezzet, servis kalitesi, memnuniyet ve gastronomik değer kriterlerine uyan, başvuru yapmış işletmeler puanlanarak aldıkları puanların karşılığı olarak, 1 Selluka, 2 Selluka ve 3 Selluka çiçeği bulunan plaketler 13 işletme sahibine takdim edildi.

 Plaket alan işletmelerin çeşitli platformlarda ücretsiz tanıtımları yapılacak, turizm acenteleri ile anlaşılarak şehre gelecek yerli ve yabancı turistlerin bu işletmeleri ziyaret etmesi sağlanacak. İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen Selluka Belgesi ve Plaketi Ödül Törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir İl Turizm Müdürü Yardımcısı Kaan Erge ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz katıldı.

Murat Karaçanta uzun zamandır bu proje üstünde birçok üniversite, kurum ve kuruluş ile özenle çalıştıklarını belirterek çalışmalarının bundan sonraki süreçlerde daha da hızlandığını söyledi; “1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile normalleşmeye başlanması ile biz de çalışmalarımıza hız verdik. Bugün 13 işletmeye Selluka Belgesi vermenin ortak sevincini yaşıyor ve bu projeyi destekleyen Üniversitelere, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyor ve hepinizi saygı, sevgi ile selamlıyorum.” 

İzmir İl Turizm Müdür Yardımcı Kaan Erge, 18 Nisan 2018 Kemeraltı yenileme alanın gastronomi olarak incelenmesi fikrinin ortaya atıldığını ifade ederek “Selluka Belge ve Plaketi”nin amacının gıda denetim sistemi ile güvenilir gıdaya ulaşım sağlanmak istenmesinin olduğunu belirtti. 

Selluka Belgesi/Plaketi alabilmek adına başvuran işletmelerin gerekli koşulları yerine getirmesi sonucunda komisyondan onay olması üzerine gerekli değerler puanlanır. Puanlama sistemi üçe ayrılıyor, 50- 70 puan alan işletmeler 1 Selluka çiçeği, 75-80 puan alan işletmeler 2 selluka çiçeği, 86- 100 puan alan işletmeler ise 3 selluka çiçeğinin bulunduğu plaketler ile ödüllendirilmektedir. İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen “Selluka Belgesi ve Plaketi Ödül Töreninde gerekli koşulları sağlayan işletmeler 1 Selluka, 2 Selluka ve 3 Selluka çiçeği bulunan plaketlere sahip oldu.

Törende Fahrettin Tunç (Tarihi Yudumla Şerbetçisi), Aziz Numani (Numan Pide), Musa Nadi Altun (İzbel Gıda A.Ş) ve Hakan Korkuter (Lagora Old Town Hotel Bazaar) ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden aldı.

Plaket almaya hak kazanan işletmeler;

Bolulu Hasan Usta Süt Tatlıları, Sardine Balık Restaurant, Tarihi Kemeraltı Balıkçısı, Elgani Ezmecizade, Süt Çiçeği Süt Tatlıları, Tarihi Yudumla Şerbetçisi, Numan Pide, İzbel Gıda A.Ş, Lagora Old Town Hotel Bazaar, Yolo Art Lounge, İpek Kafe Restaurant, Ayşa Boşnak Börekçisi ve Ev Yemekleri, Acı Kahve, Tarihi Kemeraltı Baharatçısı. Selluka Belgesi’ni alan işletmelerin  çeşitli platformlarda ücretsiz tanıtımları yapılacak, turizm acenteleri ile anlaşılarak şehre gelecek yerli ve yabancı turistlerin bu işletmeleri ziyaret etmesi sağlanacak.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum