İzmir'in Mutfak Kültürünü Tanıtmaya Hazırlanıyorlar

İzmir Mutfak Kültürü Derneği İzmir’in Mutfak Kültürünü dünyaya tanıtmak için gönüllülerle bir araya gelerek faaliyetlere başladı.

İzmir'in Mutfak Kültürünü Tanıtmaya Hazırlanıyorlar
08 Ekim 2020 - 19:59 - Güncelleme: 09 Ekim 2020 - 23:31
İzmir mutfağını UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edeceklerini söyleyen İzmir Mutfak Kültürü Derneği Başkanı Sibel Önbaş Derneği kurdukları ve faaliyetlerine başladıklarını L’agora Restoran’da basınla kahvaltı yaparak duyurdu.

Kahvaltıda derneğin yönetim ve danışma kuruluda bulunurken dernek başkanı Önbaş yapacakları çalışmaları şu şekilde duyurdu; “En önemli hedefimiz mutfak kültürümüzü UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda gastronomi alanında tanıtmaktır. Gurme şehir unvanını alan Gaziantep bu yolda daima rehberimiz olacaktır. Aramızda köprüler kurarak bu yolda elimizden geleni yapacağız. Bu konu ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yapmayı istiyoruz. En yakın zamanda Gaziantep’e giderek araştırma gezisi yapmayı düşünüyoruz.”

Başta unutulan lezzetler olmak üzere İzmir mutfak kültürüne ait bilgileri toparlayarak bu konu da insanlara mutfak kültürümüzü tanıtmak amaçlı yayınlar yapmanın mutfak kültürümüzün tanınması açısından öneminin büyük olduğunu belirten Önbaş; bu konuda ki eksikliği kapatabilmek için elimizden geleni yapacağız. Başta tarihçiler, bilim insanları ve gurmeler olmak üzere yardımı dokunacak her kuruluş ve kişilerle kapsamlı bir çalışma içerisine gireceklerini söyledi.”

Gastronomi okullarını da unutmayan Önbaş; Gastronomi okulları ile çalışmayı istiyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki İzmir gibi engin mutfak kültürüne sahip bir şehrin bu konuda hizmet veren müzesi mutlaka olmalı. Bu yüzden İzmir Mutfak Kültürü Müzesi’nin kuruluşu için de çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Açılacak olan bu müzenin bütün gün açık olan ve İzmir’in gerçek yemeklerini sunan bir mutfağı olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının sonunda mutfak gereçleri ile perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay yönetiminde küçük bir perküsyon gösterisi sunulurken derneğin kurucu Başkanlığını Sibel Önbaş’ın yaptığı yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Aysun Tuncay,  Özler Kılıçdağı, Ezgi Yaman, Elgin Kemahlıoğlu, Güler Köstem, Sinem Çelikten ve Nurhayat Talay, Danışma Kurulunda ise Müjde Tönbekici, Selma Ay, Bedri Esmer, Eren Akçiçek ve Alpay Okyay yer alıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum