İKİ KIZ KARDEŞİN LEZZET YOLCULUĞU

Charleston Cake & More Ege kasabalarının birinde dans etmeyi seven bir kadın yaşarmış. Onun dansı ve neşesi mutfağından çıkan kokulara eşlik eder, ağzından çıkan hikayeler, elinden çıkan tatlarla birleşir, etrafındaki herkesi mutlu edermiş. Anlattığı hikayelerle, anılarda en güzel yeri alan bu kadın, bizim anneannemiz diyen iki kız kardeş Şeyda Samanlıoğlu ve Gülşah Demir “Charleston Cake & More” adıyla sıcacık bir mekan açarlar

İKİ KIZ KARDEŞİN LEZZET YOLCULUĞU
10 Temmuz 2020 - 15:52 - Güncelleme: 21 Ekim 2020 - 01:23
Anneannelerinin geleneksel tariflerini dünya mutfaklarıyla buluşturmaları sayesinde çok özel lezzetler yaratan iki kardeş, kısa sürede çok sevilir. Mekanın beğenilmesinin bir diğer nedeni ise kendinizi evinizdeymiş hissi veren sıcacık dekoru. 
Charleston’un Lezzetleri Şeyda Samanlıoğlu’nun maharetli ellerinden çıkıyor.
Çocukluk yıllarında itibaren annesinin mutfağına ilgi duyan Şeyda Hanım’ın lezzet yolculuğu, gazetedeki profesyonel pastacılık ve çikolata kursu ilanıyla bir serüvene dönüşür. Bu yolculuk Ekonomi Üniversitesi’nde şef Beyhan Ildız’dan tatlıdan tuzluya, pastadan pizzaya birçok kursu alarak devam eder. Türkiye'nin en kıymetli pasta sanatçılarından Duygu Tuğcu, Evren Dağdeviren, Ebru Savaş ve Mine Keskin'den çeşitli eğitimleri alır. Küçük bir buluşma noktası hayali, Liman kafe ile gerçek olur. Bir kaç yıl aradan sonra, iki kız kardeş, birbirlerinden ve çevrelerinden aldıkları güçle el ele vererek Charleston Cake & More'u yaratırlar.
Kardeşlerden Gülşah Demir reklam sektöründen geliyor.
Gülşah Hanım, on yıl reklam sektöründe büyük firmalarla çalışıp, grafik tasarım alanında hizmet vermiş. Bu alandaki tecrübelerini, ablasının mutfak tecrübeleriyle birleştirerek Charleston'un kısa zamanda markalaşmasına büyük katkıda bulunmuş. Heyecanla çıktıkları bu yolda hedefleri öncelikle; ruhu olan, enerjisi yüksek, kendilerini yansıtan, lezzetleriyle fark yaratarak müşterilerini mutlu eden bir yer olarak anılmak. Ayrıca, farklı damak tatlarına hitap ederek, herkesin kendi damak tadına uygun lezzetleri bulabilecekleri bir yer olmak da en büyük hedeflerinden.
Ödüllü lezzetler yapıyorlar
2017 İzmir Arena Çikolata Festivali’nde altın madalya alan cookie, brownie ve cheesecake çeşitleri Charleston’un favori ürünleri olmakla birlikte; dondurmalı, anjelika erikli ve böğürtlenli crumble, armutlu franjipan da müşterileri tarafından çok  beğeniliyor. Bunların yanı sıra şekersiz unsuz kurabiyeler ve kekler, glutensiz ürünler ve vegan ürünler de bulunuyor. Özel beslenme tercihleri olanlar için siparişle arzu ettikleri ürünler hazırlanıyor. Charleston’un menüsü tatlılarla sınırlı değil. Enfes pişili serpme kahvaltısı çok rağbet görüyor. Makarna ve salata çeşitleri, nefis çıtır ve klasik mantı, el açması börek çeşitleri de birbirinden lezzetli.
Özel günler için siparişle figürlü butik pastalar hazırlatabileceğiniz mekanda doğum günü, baby shower, kına geceleri gibi özel organizasyonlar da düzenleniyor. Charleston’da her Çarşamba, konservatuvar öğrencileri tarafından canlı akustik müzik (Çello-gitar-keman-cajon-flüt-vokal) dinletisi gerçekleştiriliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum