Ev Yapımı Nefis Tatlarıyla; Özlem Pastanesi

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Özlem Pastanesi, nefis ev yapımı pastaları ve daha birçok farklı lezzetiyle, müşterilerde sıcaklık hissi uyandıran nezih ve salaş tarzı ile bizleri karşılıyor.

Ev Yapımı Nefis Tatlarıyla; Özlem Pastanesi
01 Kasım 2020 - 03:25 - Güncelleme: 01 Kasım 2020 - 03:29
Müşterilerinin lezzetlerinden vazgeçemediği bu sıcak ve salaş mekânın sahibi Özlem Bülbül’e kendi elleriyle yaptığı lezzetler hakkında sorular sorarken, bu denli sevilme nedenini ve ürünlerin lezzetinin damakta kalma sırrını sorduk. Yaptığı pastalara yapım aşamasında farklı birkaç dokunuş yaptığını ve lezzetini o dokunuşların belirlediğini söyleyen Özlem hanım şu şekilde bizi aydınlattı; “Eskiden beri pasta ve hamur işine karşı ilgi duyuyordum. Eşimle konuşarak bir pastane açmak istediğimi söyledim. Eşimde beni destekledi ve pastaneyi açtık. Severek yaptığım bir iş olduğu için pastaneyi ilerletmekte zorluk çekmeden bu günlere kadar geldik. Tam 7 yıldır burada özlem pastanesi olarak müşterilerimize her damak tadına uygun çeşitli ve değişik tatlı ve pastalar sunduk. Pastanenin ismine kendi adımı verdim çünkü bu yolda en çok emek harcayacak kişilerden biriydim. İşe ilk başladığımız yıldan beri daima tat olarak hep farklılık yaratmak istedim ve bunu başardım da. Bir ürünü yaptıkça her yaptığım zaman tadını değiştirip onda farklı bir tat oluşturmanın yollarını arıyorum. Ürünleri yaparken o anda önümde bulunan malzemelerden farklı lezzetler elde etmeye çalışıyorum. Yani ben mutfağa girdiğim zaman aslında ilham alıyorum ve bu ilham sayesinde üründe farklılıklar yaratıyorum. Daha sonra farklı lezzetler yakaladığım ürünleri müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Şimdiye kadar hep olumlu geri dönüşler aldık. Pastanemizin sevilmesinin en önemli nedeni de aslında budur. Farklı lezzetler ve tatlar. Bütün ürünleri doğal ve katkısız tamamen ev de yapılmış gibi kendi ellerimle yapıyorum.”

Yaptığı ürünlerin tariflerini bulabilmek için detaylı bir araştırma yaptığını belirten Özlem hanım; “ Yurt dışında farklı ülkelerde yapılan farklı tatları da araştırdıktan sonra farklı ürünler ortaya çıkarıyorum.  Son zamanlar da en çok yaptığım tatlılardan biri olan Vişneli parfe Almanya’ya özgü bir tatlı. Almanya’ya gittiğim zaman orada öğrendiğim bir tarif olan Vişneli parfe’yi burada da yaptım ve sevilen bir lezzet oldu. Farklı kültürlere ait lezzetleri pastanemize taşıyarak müşterilerimizin farklı deneyimler de bulunmasını da sağlamış oluyoruz. Farklı kültürlere ait lezzetleri araştırarak o lezzetlerin tariflerinden ve kendi deneyimlerimi de ekleyerek farklılık yaratmaya çalışmak en büyük özelliğimizdir ve bunu başardığımıza inanıyorum. Farklı lezzetler olarak sabah kahvaltılık börekler, çay yanı için kurabiyeler, kişiye özel siparişle yaptığımız doğum günü pastaları, kendi ellerimizle yaptığımız ev yapımı mantımız ve içli köftemiz de bizzat kendimizin yaptığı doğal ev usülü ürünlerimizdir. Bu lezzetlerin yanında çay ve kahvemiz çeşitli içeceklerimiz de mevcut bulunuyor. Genellikle pazartesi ve Salı günleri özel mantı günü olarak ilan ettik ve o günler de müşterilerimize mantı servisi yapıyoruz. Bizim için her zaman en önemli amaç müşteri memnuniyeti olmuştur. Yılların verdiği deneyim ve bu işe gönül vermek, farklılıklar yaratmaya çalışmakta işin içine girince ortaya lezzetli farklı kültürlere ait tatlar çıkıyor” diye konuştu.

Ben de farklı tatlara sahip lezzetlerden biri olan Vişneli Pafe’nin tadına baktım.  Gerçekten özlem hanımın anlattığı kadar farklı ve değişik bir tada sahip. Benim eskiden beri gittiğim bir pastane olan Özlem Pastanesinin bütün tatlıları lezzetli ama tercihimi sorarsanız son favorim olan Almanya’ya ait bir lezzet; Vişneli Parfe. Yolunuz Kemalpaşa’ya düşerse Özlem Pastanesinin nefis tatlarını denemenizi öneririm.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Zehra çelik
    3 yıl önce
    Kesinlikle güzel tatlar ve hoş nezih bir ortam Güler yüzlü personeliyle nefis tatlara imza atıyor başarılarınız daim müşteriniz bol olsun